До Дня Соборності України та пам’яті Героїв Крут викладачем комісії соціально–економічних  дисциплін Самчук Л.Ю. було проведено лекції.

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Враховуючи велике політичне та історичне значення об`єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки для утворення єдиної української держави, Указом Президента України  від 21 січня 1990 року започатковано свято “День соборності України”

Крути, 29 січня 1918 року … Символ героїзму та відданості нашого юнацтва і символ національної трагедії. Україна вшановує своїх Героїв. Тепер ми щорічно відзначаємо роковини загибелі загону молодих українців під Крутами.

 

Щороку (29 січня) ми вшановуємо пам’ять молодих героїв, що 1918 року полягли біля залізничної станції Крути, захищаючи Українську народну республіку від більшовицьких загонів, які рвались до Києва. Їхній подвиг навічно ввійшов до літопису боротьби за незалежність Вітчизни, як одне із свідчень незламності духу українського народу, його вічним прагненням до волі і справедливості.

viber image 2019-02-15 , 12.17.02 viber image 2019-02-15 , 12.17.03