Свинарство є важливою галуззю сільського господарства, яка несе на собі велику відповідальність за забезпечення населення цінними продуктами харчування . Роль свинартва в сучасному світі стає все більше й більше визнаною і важливою.Тому варто високо оцінювати внесок свинарста і підтримувати розвиток цієї галузі. Невідємною і відповідальною складовою ведення галузі є вміння правильного планування опоросів. Опорос – це один з найважливіших етапів в розвитку свинарства. Від правильно організованого процесу опоросів залежить якість вирощення поросят, продуктивність свиноматок та фінансовий результат. Саме ці важливі питання розглядались 23 листопада на відкритому занятті, студентами групи Т-32, яке було проведено викладачем технологічних дисциплін Сиротинською О.В з навчальної дисципліни”Технологія виробництва продукції свинарства” на тему : “Організація і техніка проведення опоросу”.