Професія  технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва – наше успішне майбуття!

 

На світі є близько трьох тисяч професій. Безперечно, усі вони важливі. Кожна людина хоче бути щасливою, однією із складових щастя звичайно ж є робота. Улюблена робота! Отже, вибір майбутньої професії – справа дуже відповідальна. Батьки з дитинства ставилися до нас, як до особистостей. Завдячуючи цьому ми ніколи не соромились своїх уподобань, завжди залишались самі собою, не підлаштовувались під чужу думку, тож наш шлях до вибору професії був вільний, але не легким. Ми вже обрали майбутню професію, керуючись при цьому багатьма чинниками, але головним із них був той, що ми змалку любили домашніх тварин, нам подобалося доглядати за ними, робити різні досліди, тому ми обрали Національний університет біоресурсів і природокористування України. Звичайно, ми тривалий час вагалися з остаточним вибором вищого навчального закладу, де ми могли б отримати всі необхідні знання, що приведуть нас до набуття необхідних навичок та умінь.

Якось одного дня ми шукали в мережі Інтернету університети, щоб подати документи і випадково натрапили на офіційну сторінку НУБіП України. Відразу прочитали загальну інформацію про університет і нам все дуже сподобалось.

А тепер ми хочемо трішки розповісти, чому ж обрали саме професію технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва.

Наразі професія технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва є однією із найбажаніших на ринку праці. Хоча є досить багато вищих навчальних закладів, які готують спеціалістів у цьому напрямі, проте випускники багатьох із них воліють працювати у іншій сфері, мають помилкову думку, щодо кар’єрних можливостей технологів та рівня заробітної плати. Насправді ж, у зв’язку з дефіцитом, сформованим за 90-і роки ринку праці технологів, попит на них перевищує пропозицію. Тож у великих компаніях рівень зарплат випускників-технологів не поступається рівню зарплат економістів, а фаховий рівень і можливість зробити кар’єру часто виявляються більшими. Професія технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва складна й відповідальна. Адже технолог  повинен відмінно знати як теорію своєї роботи, так і бути відмінним практиком. Тим паче, кваліфікація технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва важлива з погляду кар’єрного росту. Погодьтеся, навряд чи директор підвищить некомпетентного технолога  та надасть «зелене світло» для подальшого просування у роботі.

Виробнича практика – невід’ємний елемент навчання технологів. Вже з першого курсу передбачені лабораторні заняття та дослідження, внаслідок чого студенти знайомляться з основами професії.

Починаючи з третього курсу, для студентів обов’язкова практика на підприємствах агропромислового комплексу України. Студенти мають можливість поїхати на практику і за кордон. Іноді студенти самі підбирають місце для стажування. І тут вони додатково набувають дуже значущої для будь-якої людини риси – вміння показати свої здібності і зацікавити роботодавця.

Загалом, ми дуже раді, що навчаємось у НУБіП на факультеті тваринництва та водних біоресурсів і сподіваємось, що професія  технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва – це саме той «золотий ключик», що відкриє нам дверцята до здійснення мрій!

Ми щиро вдячні викладачам Мирогощанського аграрного коледжу за надані нам знання, які забезпечили нам успішний вступ і навчання у провідному вищому навчальному закладі аграрної освіти – Національному університеті біоресурсів і природокористування України!

 

Іванна Тищук і Марія Матвійчук, студентки скороченого терміну навчання факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України

IMG_1955 IMG_1720 IMG_7121