Агроном – вічна, творча та складна професія
Прогноз фітосанітарного стану посівів польових культур та визначення біологічного врожаю кукурудзи. Саме на такі теми на відділенні “Агрономія” відбулося практичне заняття серед студентів груп А-31, А-32 на основному дослідному полі коледжу.

Отримані на практиці навики мають озброїти майбутніх фахівців систематизованими та узагальненими знаннями про спостереження, контроль поширення та прогнозування розвитку шкідливих організмів у ґрунтах. Важливе значення мають знання, що дозволяють отримати необхідну інформацію для складання прогнозів і сигналізації розвитку шкідливих організмів та прийняття рішення щодо проведення захисних заходів.
Систематичний контроль та обстеження посівів цьогоріч дали непоганий результат при зборі урожаю зернових на полі закладу.
Метою практичного заняття цього тижня було провести дослідження фітосанітарного стану кукурудзи, визначення біологічного врожаю кукурудзи, визначення вологості зерна, орієнтовні строки збирання культури, обстеження поля та посівів на наявність шкідників.
Проведене практичне заняття під керівництвом викладачів Василини Міщук та Лариси Хом`як дало розуміння майбутнім агрономам як прогнозувати розвиток основних шкідливих організмів при вирощуванні сільськогосподарських культур; вміння виявити та планувати необхідні заходи боротьби з шкідливими організмами, виходячи із прогнозованого рівня чисельності їхніх популяцій. Визначивши вологість зерна, масу зерна качана, студенти визначили біологічний врожай та окреслили строки його збирання.
Здавалося б – посіяв – зібрав- переробив. А, виявляться, між вкиданням зерна у ґрунт та кінцевим результатом – збором врожаю, його зберіганням та переробкою – складний процес , високі знання, нелегка але творча робота агронома. І саме професійних агрономів готують у нашому Мирогощанському аграрному фаховому коледжі