Людина утримує тварин з метою одержання від них максимальної продуктивності. Тому, техніка-технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва завжди цікавить кінцевий результат – вплив корму на продуктивність. Головна увага спрямована на забезпечення повноцінної годівлі і правильного утримання тварин.
Поліпшуючи годівлю, досягають не тільки високої продуктивності, а й раціональної витрати кормів на одиницю виробленої продукції. Недостатня годівля негативно впливає на здоров’я тварин і при тривалому недогодуванні розвиваються різні захворювання.
Студенти технологічного відділення, разом із викладачами, провели екскурсію на сімейну ферму «Молочний край» с. Мирогоща, де ознайомилися із утриманням, годівлею тварин і технологією заготівлі кормів, а саме силосу.