Важливу роль коні виконують в розвитку фізичної культури і зміцненні здоров’я людей, а також в спорті і охороні правопорядку (кінна поліція).

Конярство являється не лише додатковим джерелом виробництва м’яса і молока, а також використовують на внутрішньогосподарських роботах: по обслуговуванню тваринницьких ферм; для обробітку ґрунту, перевезення вантажів. На конях можна працювати круглий рік, в будь-яку погоду, по будь-якому рельєфу місцевості.

Коней використовують і в ролі донорів в біологічній промисловості для виготовлення лікарських і профілактичних сироваток, лікувального шлункового соку, а також для виробництва шкіряної сировини.

20 жовтня студенти технологічного відділення разом із викладачами Кушнірук Т.С. і Козіцькою Є.М. відвідали кінно-спортивний клуб «Вільні» с.Мирогоща, де студенти закріпили свої теоретичні знання з навчальної дисципліни: «Конярство» і «Годівля сільськогосподарських тварин», а саме: утримання і годівля коней, види упряжі для коней, інвентар, а також ознайомились з  запряганням і розпряганням коней.

Дякуємо дирекції КСК «Вільні» за змістовно проведену екскурсію і в подальшому надіємось на  співпрацю з ними.