«БІЗНЕС – ГРА ДЛЯ ФЕРМЕРІВ»
В період з 22 по 24 квітня за підтримки German Sparkassenstiftung Ukraine в Мирогощанському аграрному фаховому коледжі було проведено інтерактивний тренінг «Бізнес-гра для фермерів», учасниками якого були Руслана ЙОВКО, заступник голови Представництва організації German Sparkassenstiftung, здобувачі освіти спеціальності 201 “Агрономія” та викладачі коледжу Оксана Гоженко і Леся Тимощук.
Тренінг складався із підготовчої частини та трьох модулів. Кожен модуль включав вступ, раунд гри, фідбек-сесію, теоретичну частину тренінгу, яка подавалася у вигляді мінілекцій, презентацій, практичних кейсів, роботи в групах та дискусій учасників і короткий підсумок.
Це були три продуктивні дні навчання наповнені обміном знаннями та дискусіями.
Здобувачі освіти отримали базові економічні знання про всі фактори впливу, особливо що стосується аграрного бізнесу, вчились грамотно розпоряджатися фінансами, планувати витрати, розвивали аналітичне мислення; правильно будувати стратегію, відчули, що таке конкуренція і як приймати непрості бізнес-рішення на своїх фермах стикаючись з різними викликами. Учасники вчилися думати та діяти як підприємці, визначали та оцінювали інвестиційні можливості, керували сценаріями ризиків, практикувались у складанні звітності, зрозуміли, що означає підприємницьке мислення, і як застосовувати набуті навички у реальному житті. Чудово, що саме в грі можна було виправити помилки в фінансових розрахунках, щоб не допустити їх в реальному житті.
Бізнес-гра проходила в дружній, доброзичливій атмосфері. Усі учасники отримали сертифікати та позитивні враження від гри.
«Захопливо…», «Круто…», «Цікаво, пізнавально…», «Дуже мало, хочемо ще…» – саме такі відгуки були в учасників після завершення тренінгу. Надіємося, що здобуті знання і навички допоможуть учасникам тренінгу досягти висот у сфері ведення майбутнього бізнесу.
Ми щиро вдячні керівнику гри Руслані ЙОВКО за професійні знання та вміння передати цінну інформацію.