Опис ОПП Конярство
Освітньо-професійна програма Конярство для підготовки здобувачів фахової передвищої освіти за спеціальністю 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва вперше була затверджена 31 серпня 2022 року на підставі засідання педагогічної ради Мирогощанського аграрного коледжу, протокол №1, і введена в дію з 01 вересня 2022 року.Освітньо-професійну програму Конярство розроблено на основі прийнятого стандарту фахової передвищої освіти затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 30.12.2021 № 1478 «Про затвердження стандарту фахової передвищої освіти зі спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство освітньо-професійного ступеню «фаховий молодший бакалавр».
В подальшому ОПП щорічно переглядалась згідно Положення про освітньо-професійні програми у Мирогощанському аграрному фаховому коледжі відповідно до пропозицій роботодавців, результатів опитування здобувачів освіти та викладачів коледжу.
Мета освітньо-професійної програми: формування системи професійних знань і практичних навичок, необхідних для вирішення типових спеціалізованих завдань у сфері виробництва та переробки продукції тваринництва, тренінгу коней, здійснення професійної діяльності, спрямованої на забезпечення споживачів сировиною та харчовою продукцією, організацію виробничого технологічного процесу на тваринницьких та переробних підприємствах, конефермах.
Цілі навчання: підготовка фахівців, здатних самостійно вирішувати типові виробничі ситуації професійної діяльності в сфері конярства, виробництва і переробки продукції тваринництва, що характеризуються комплексністю та невизначеністю умов, з використанням теорій та методів біології, прикладних наук і харчових технологій.
Інтереси роботодавців враховані в аспекті прагнення підготувати фахівця з розвинутими професійними компетентностями, які могли б демонструвати свої знання, уміння і навички, необхідні для здійснення фахової діяльності у галузі. Роботодавці беруть активну участь в освітньому процесі, покращенні матеріально-технічної бази, проведенні переддипломної практики у своїх господарствах та працевлаштуванні випускників. Запрошуємо всіх стейкхолдерів (здобувачів фахової передвищої освіти, випускників освітньої програми, роботодавців, представників інших груп стейкхолдерів) залишити відгуки, побажання та пропозиції для покращення освітньої-професійної програми.