Технологія

Спеціальність

Відлік існування технологічного відділення в Мирогощанському аграрному коледжі на Рівненщині ведеться з далекого 1958 року коли в Млинові було відкрито зооветеринарний технікум, а в Мирогощу дане відділення було переведено в 1974 році. За цей період підготовлено чимало висококваліфікованих спеціалістів для галузі тваринництва, які і нині працюють у багатьох існуючих господарствах не  тільки нашої області але і за її межами.

Переважна більшість наших здобувачів фахової передвищої освіти, це сільська молодь, діти сільських трудівників, які потреби села  знають не з розповідей, а бачать самі наяву.

Для якісного навчання, освоєння теорії і практики маємо все необхідне: навчальні лабораторії і кабінети, навчально-виробничі  ферми, іподром. З здобувачами фахової передвищої освіти працюють 42 викладачі більшість яких мають вищу  і першу категорії.

У кабінетах і лабораторіях технологічного відділення є все для того щоб оволодіти високими знаннями з біотехнології, селекційно-племінної роботи, годівлі, догляду, утримання і використання сільськогосподарських тварин, переробці тваринницької продукції. Набуті теоретичні знання здобувачі освіти відділення «Технологія» мають можливість закріпити  практичними навиками на сільськогосподарських і переробних підприємствах різних форм господарювання з якими підписані генеральні угоди про співпрацю.

Фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва готовий стати до роботи в ролі керівника виробничих підрозділів  галузі тваринництва в селянських спілках, колективних сільськогосподарських підприємствах, фермерських господарствах. Він може займати посади головного спеціаліста, спеціаліста виробничого підрозділу з виробництва тваринницької продукції, технолога з переробки продукції тваринництва і інші посади, які відповідають освітній кваліфікації фахового молодшого бакалавра з технології виробництва і переробки продукції тваринництва.

Освітньо-професійний ступінь – фаховий молодший бакалавр

Освітня кваліфікація – Фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва

Термін навчання:

· на базі 9 класів – 3 роки 10 міс.

Ліцензований обсяг прийому – 55 осіб.

На відділенні працюють висококваліфіковані викладачі:

(персональний сайт викладача)

 Сімак Валентина Вікторівна – завідувач відділення «Технологія», викладач технологічних дисциплін, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, викладач навчальних дисциплін «Технологія виробництва продукції бджільництва», «Основи тваринництва»

 

 Мазурок Петро Сергійович – голова циклової комісії технологічних дисциплін, викладач технологічних дисциплін,  магістр ветеринарної медицини, спеціаліст вищої категорії, завідуючий лабораторією «Здоров’я та захист тварин з основами санітарії і мікробіології», викладач навчальних дисциплін «Мікробіологія», «Ветеринарно-санітарна експертиза продукції тваринництва»



Сиротинська Оксана Віталіївна  – викладач технологічних дисциплін, магістр, спеціаліст І категорії, завідуюча лабораторією  «Технологія виробництва продукції свинарства», викладач навчальної дисципліни «Технологія виробництва продукції свинарства»

kozitska

Козіцька Євгенія Миколаївна – викладач технологічних дисциплін, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, завідуюча кабінетом «Годівля сільськогосподарських тварин», викладач навчальних дисциплін «Годівля сільськогосподарських тварин», «Технологія виробництва продукції птахівництва»

DSCN7612

Сімак Станіслав Миколайович – викладач дисципліни “Охорона праці в галузі”

tamila

Кушнірук Таміла Степанівна  – викладач технологічних дисциплін, спеціаліст вищої категорії, завідуюча лабораторією «Технологія виробництва продукції вівчарства і технологія виробництва інших галузей тваринництва»,  викладач навчальної дисципліни «Технологія виробництва кролівництва і звірівництва», “Конярство”

 

Дубинецька Вікторія Русланівна –  викладач технологічних дисциплін,  викладач навчальної дисципліни «Технологія виробництва молока і яловичини»

Пахальчук Валентина Михайлівна – викладач технологічних дисциплін, спеціаліст вищої категорії, викладач навчальної дисципліни «Технологія відтворення с.г. тварин», завідуюча лабораторією “Технологія відтворення с/г тварин”

Царук Марія Петрівна-викладач навчальної дисципліни «Діджиталізація»

Юхимчук Євгенія Олександрівна-викладач навчальної дисципліни«Технологія переробки продукції тваринництва»

Панчук Світлана Леонідівна-лаборант віділення “Технологія” 

Циклова комісія технологічних дисциплін

 ПРАКТИЧНЕ НАВЧАННЯ НА ВІДДІЛЕННІ «ТЕХНОЛОГІЯ»

1. Навчальна практика:

  • Захист і здоров`я тварин
  • Анатомія і фізіологія сільськогосподарських тварин
  • Годівля сільськогосподарських тварин
  • Розведення сільськогосподарських тварин
  • Майстер по тренінгу
  • Оператор штучного осіменіння сільськогосподарських тварин
  • Технологія виробництва продукції тваринництва
  • Технологія переробки продукції тваринництва
  • Рішення виробничо-ситуаційних завдань

2. Виробнича технологічна.

3. Виробнича переддипломна.

ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА

ДЕ І КИМ МОЖЕ ПРАЦЮВАТИ Фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва ?

Фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва готується до роботи як спеціаліст і виконавець технологічних операцій по виробництву і переробці продукції тваринництва. Він повинен бути підготовлений до активної творчої професійної та соціальної діяльності, яка б сприяла прогресу суспільного розвитку, уміти самостійно добувати нові знання, контролювати та корегувати зроблене.

Фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва готується до роботи в ролі керівника виробничих підрозділів галузі тваринництва в селянських спілках, колективних сільськогосподарських підприємствах, фермерських господарствах. Він може займати посади головного спеціаліста, спеціаліста виробничого підрозділу по виробництву тваринницької продукції, технолога по переробці продукції тваринництва і інші посади, які відповідають кваліфікації молодшого спеціаліста техніка-технолога з виробництва та переробки продукції тваринництва.

Фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва повинен вільно володіти державною мовою, професійно використовувати одну з іноземних мов. Повинен вміти оцінювати історичні та сучасні процеси і проблеми в житті країни, тенденції світового розвитку, повинен мати високі моральні якості, володіти навиками організаторської діяльності, технологічними методиками, включаючи науково-дослідницькі елементи в галузі тваринництва.

Фаховий молодший бакалавр ПОВИНЕН ВОЛОДІТИ методиками складання біжучих планів, а також перспективних планів розвитку та інтенсифікації тваринництва, складання технологічних карт, графіків виробничих процесів, визначення якості тваринницької продукції, впровадження у виробництво нових прогресивних вітчизняних та зарубіжних технологій в галузі тваринництва та переробці продукції тваринництва.

Фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва ПОВИНЕН ЗНАТИ:

–         матеріали, які характеризують діяльність виробничого підрозділу тваринництва, та переробки продукції тваринництва;

–         основи загальнотеоретичних та природничо-математичних дисциплін;

–         морфологію і фізіологію організму сільськогосподарських тварин;

–         основні породи сільськогосподарських тварин;

–         розведення з основами генетики та селекції в тваринництві;

–         технологію відтворення сільськогосподарських тварин;

–         технологію утримання і раціонального використання різних видів тварин;

–         санітарно-гігієнічні вимоги до тваринницьких приміщень, кормів, пасовищ тощо;

–         причини виникнення захворювання тварин;

–         технологію кормовиробництва і раціональної годівлі тварин;

–         комплексну механізацію і автоматизацію виробничих процесів в  тваринництві, технологію обладнання цехів по переробці продукції тваринництва;

–         технологію виробництва різної тваринницької продукції на   промисловій основі і в умовах фермерських господарств;

–         технологію переробки тваринницької продукції;

–         стандартизацію тваринницької продукції;

–         економіку, організацію і планування виробничих процесів в тваринництві;

–         основи менеджменту і маркетингу;

–         основи трудового законодавства, охорони праці та особистої гігієни працюючих, правила пожежної безпеки і заходи по охороні дозвілля;

–         виробничу санітарію та ветеринарно-санітарну експертизу продукції тваринництва.

Фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва ПОВИНЕН ВМІТИ:

–         приймати професійні рішення з урахуванням їх соціальних наслідків;

–         організувати виконання виробничих процесів по встановленій технології виробництва продукції тваринництва;

–         формувати стадо,  планувати і забезпечувати його відтворення;

–         організовувати і проводити штучне осіменіння тварин, визначати вагітність і надавати необхідну допомогу тваринам під час родів;

–         визначати потребу сільськогосподарських тварин в поживних речовинах, складати раціони, проводити контроль за повноцінною годівлею тварин та раціональним використанням кормів;

–         проводити наладку діючих механізмів в тваринництві та технологічного обладнання по переробці продукції тваринництва;

–         визначати якість тваринницької продукції;

–         надавати першу лікувальну допомогу хворим тваринам;

–         вміти здійснювати основні технологічні операції по переробці тваринницької продукції;

–         розробляти виробничі і господарсько-розрахункові завдання для виробничого підрозділу і окремих працівників галузі тваринництва;

–         проводити аналіз виробничої діяльності, оформляти первинні документи технологічного обліку і звітності;

–         впроваджувати нові технології з елементами науково-дослідницької роботи в тваринництві і технології переробки тваринницької продукції;

–         проводити підвищення кваліфікації кадрів в тваринництві;

–         забезпечити безпеку життєдіяльності працівників тваринництва;

–     проводити    контроль    за    дотриманням    правил    охорони    праці, ветеринарної      санітарії,      протипожежного      захисту,      охорони навколишнього середовища.

По закінченні навчального закладу молодший спеціаліст технік-технолог з виробництва та переробки продукції тваринництва одержує робітничі професії:

– оператор з штучного осіменіння сільськогосподарських тварин і птиці.

– оператор тваринницьких комплексів та механізованих ферм.

ЛАБОРАТОРІЯ

«ЗДОРОВ`Я  ТА ЗАХИСТ ТВАРИН»

ЛАБОРАТОРІЯ

«ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ ВІВЧАРСТВА І ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ІНШИХ ГАЛУЗЕЙ ТВАРИННИЦТВА»

ЛАБОРАТОРІЯ

«АНАТОМІЯ І ФІЗІОЛОГІЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТВАРИН»

ЛАБОРАТОРІЯ

«ТЕХНОЛОГІЯ ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА»

 ЛАБОРАТОРІЯ

«ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА МОЛОКА І ЯЛОВИЧИНИ»

Циклова комісія технологічних дисциплін

На відділенні проводяться різноманітні конкурси на кращі знання навчальних дисциплін, виховні заходи, конкурси фахової майстерності. Здобувачі фахової передвищої освіти приймають активну участь у проведенні коледжівських заходів: конкурс студентської творчості «Студентська осінь», «Вечір Першокурсника», КВК, містер та міс коледжу,студент року, конкур читців та ін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


8 + два =