Сучасне скотарство налічує близько півсотні м’ясних порід великої рогатої худоби. Селекцією таких тварин займаються протягом попередніх 300 років, а її мета фактично полягала в тому, щоб вони мали здатність швидко «конвертувати» корми в якісну яловичину.

Прогнозування виробництва яловичини базується на правильній оцінці та обліку м’ясної продуктивності худоби, які здійснюються як за життя тварин, так і після їх забою.

2 квітня 2025 року на відділенні «Технологія», викладачем Тамілою КУШНІРУК, у групі ОТ – 31  було проведено відкрите заняття на тему: «М’ясні породи ВРХ. М’ясна продуктивність худоби». Здобувачі освіти ознайомились із м’ясними породами худоби, обліком м’ясної  продуктивності, факторами, що впливають на неї, а також відгодівлею молодняку.