Освітньо-професійні програми

Опис ОПП Виробництво і переробка продукції тваринництва

Освітньо-професійна програма Виробництво і переробка продукції тваринництва для підготовки здобувачів фахової передвищої освіти за спеціальністю 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва вперше була затверджена і введена в дію 31 серпня 2018 року на підставі засідання педагогічної ради Мирогощанського аграрного коледжу, протокол №1. Переглянута і введена в дію 29 жовтня 2021 року на підставі засідання педагогічної ради Мирогощанського аграрного фахового коледжу, протокол №2. Освітньо-професійну програму Виробництво і переробка продукції тваринництва  оновлено на основі прийнятого стандарту фахової передвищої освіти затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 30.12.2021 № 1478 «Про затвердження стандарту фахової передвищої освіти зі спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство освітньо-професійного ступеню «фаховий молодший бакалавр», введеного в дію з 2021/2022 навчального року. Переглянута і затверджена педагогічною радою Мирогощанського аграрного фахового коледжу від 31 серпня 2022 року, протокол №1 і введена в дію з 1 вересня 2022 року ( наказ № 114 від 31.08.2022 р.).

В подальшому ОПП щорічно переглядалась та удосконалювалася згідно Положення про освітньо-професійні програми у Мирогощанському аграрному фаховому коледжі відповідно до пропозицій роботодавців, результатів опитування здобувачів освіти та викладачів коледжу.

Мета освітньо-професійної програми: формування системи професійних знань і практичних навичок, необхідних для вирішення типових спеціалізованих завдань у сфері виробництва і переробки продукції тваринництва, здійснення професійної діяльності, спрямованої на забезпечення споживачів сировиною та харчовою продукцією, організацію виробничого  технологічного процесу на тваринницьких  та переробних підприємствах.

Цілі навчання: підготовка фахівців, здатних самостійно вирішувати типові виробничі ситуації  професійної діяльності в сфері виробництва і переробки продукції тваринництва, що характеризуються комплексністю та невизначеністю умов, з використанням теорій та методів біології, прикладних наук і харчових технологій. Інтереси роботодавців враховані в аспекті прагнення підготувати фахівця з розвинутими професійними компетентностями, які могли б демонструвати свої знання, уміння і навички, необхідні для здійснення фахової діяльності у галузі. Роботодавці беруть активну участь в освітньому процесі, покращенні матеріально-технічної бази, проведенні переддипломної практики у своїх господарствах та працевлаштуванні випускників. Запрошуємо всіх стейкхолдерів (здобувачів фахової передвищої освіти, випускників освітньої програми, роботодавців, представників інших груп стейкхолдерів) залишити відгуки, побажання та пропозиції для покращення освітньої-професійної програми.

Освітньо-професійна програма ОПС “Фаховий молодший бакалавр” 2022

Освітня програма ОКР “Молодший спеціаліст” 2018

Освітня програма профільної середня освіта 2022