Освітньо-професійні програми

Опис ОПП «Монтаж, обслуговування та ремонт електротехнічних установок в агропромисловому комплексі»

 

Освітньо-професійна програма (ОПП) «Монтаж, обслуговування та ремонт електротехнічних установок в агропромисловому комплексі» для підготовки здобувачів фахової передвищої освіти за спеціальністю 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка затверджена і введена в дію 31 серпня 2018 року на підставі засідання педагогічної ради Мирогощанського аграрного коледжу (Протокол від 31 серпня 2018 р № 1).

 Переглянута і введена в дію 29 жовтня 2021 року на підставі засідання педагогічної ради Мирогощанського аграрного фахового коледжу, протокол №2.

Освітньо-професійну програму «Монтаж, обслуговування та ремонт електротехнічних установок в агропромисловому комплексі» оновлено на основі прийнятого стандарту фахової передвищої освіти затвердженого наказом Міністерства освіти і науки від 03.06.2022 р. № 517 «Про затвердження стандарту фахової передвищої освіти зі спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка  освітньо-професійного ступеня «фаховий молодший бакалавр», введено в дію з 2022/2023  навчального року на підставі засідання педагогічної ради Мирогощанського аграрного фахового коледжу (Протокол від 31 серпня 2022 р № 1). В подальшому ОПП щорічно переглядалась та удосконалювалася згідно Положення про освітньо-професійні програми у Мирогощанському аграрному фаховому коледжі відповідно до пропозицій роботодавців, результатів опитування здобувачів освіти та викладачів коледжу.

Метою освітньо-професійної програми є фундаментальна підготовка фахівців, здатних вирішувати складні задачі і проблеми у галузі електроенергетики та здійснювати інноваційну професійну діяльність за спеціальністю 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка шляхом набуття теоретичних і практичних знань, вмінь та навичок для успішної професійної діяльності, використання сучасних технологій з монтажу, обслуговування та ремонту електротехнічних установок в агропромисловому комплексі, формування високої адаптивності здобувачів освіти в умовах трансформації ринку  праці через взаємодію з роботодавцями та іншими стейкхолдерами.

Ціллю навчання є підготовка фахівців, здатних вирішувати  типові спеціалізовані задачі та практичні проблеми електроенергетики, електротехніки та електромеханіки, що передбачає застосування теорій і методів фізики та інженерних наук і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.

Зміст предметної області: базові поняття функціонування ринку електричної енергії, теорії електричних та електромагнітних кіл, основи проєктування, аналіз режимів роботи електричних станцій, мереж і систем, електричних машин, електроприводів, електротехнічних та електромеханічних систем і комплексів, що використовують традиційні та відновлювальні джерела енергії.

Освітньо-професійна програма ОПС “Фаховий молодший бакалавр” 2024

Освітньо-професійна програма ОПС “Фаховий молодший бакалавр” 2022

Освітня програма ОКР “Молодший спеціаліст” 2018

Освітня програма профільної середньої освіти 2022